Kolesarjenje je zagotovo najboljša oblika spoznavanja pokrajine. Na kolesu lahko odkrivate najbolj zanimive točke in doživite arhitekturo Bohinja hkrati pa skrbite za svoje zdravje in čisto okolje. V Bohinju lahko najdete sebi primerne poti, tako družine kot tudi izkušeni kolesarji. Najbolj zanimive točke so povezane v Bohinjsko kolesarsko pot in vodijo do naravnih in kulturnih spomenikov, prek travnikov in polj, rek in jezera, do domačih kulinaričnih užitkov.

Bohinj ponuja tudi veliko možnosti za gorsko kolesarjenje. Lahko najamete gorsko kolo ali se odpravite na vodeni kolesarski izlet.

Več kot 1200 metrov nad Bohinjskim jezerom se lahko na Voglu, v osrčju Triglavskega narodnega parka, predajate tudi adrenalinskim užitkom na gorski kolesarski progi. [ več na povezavi ]

Kolesarjenje v Sloveniji je nepozaben užitek
Slovenija je dežela neskončnih gozdov, čistih alpskih rek in jezer, dežela dobre hrane in pijače ter prijaznih ljudi. Slovenija je mala, slikovita dežela, v kateri lahko v dnevu ali dveh prikolesarite od Alpskih vrhov do Jadranskega morja. Številne gorske ceste in poti vas pripeljejo v bližino Alpskih vrhov, iz katerih se boste spustili med zelene doline, skozi neskončne gozdove, med vinograde in rodovitna polja v mala, prijazna, slovenska mesteca.

Zares pravi kolesarski užitek je kolesarjenje skozi doline čarobnih slovenskih rek in jezer, ki so v vročih poletnih dneh kot nalašč za sprostitev in ohladitev. Spomladi in jeseni vam priporočamo kolesarske ture na slovenskem Krasu in ob Jadranskem morju, saj je zaradi milega mediteranskega podnebja tam kolesarjenje možno skoraj vse leto. Po vsej državi so speljane kolesarske poti, ki vodijo mimo naravnih, kulturnih in zgodovinskih znamenitosti.