Soteskanje je odkrivanje tisočletnega dela narave, je plavanje v kristalno čistih tolmunih, spuščanje po naravnih toboganih ter čez rečne slapove. Soteskanje vas bo zagotovo navdušilo. Skozi stoletja so reke in potoki izdolbli ozke soteske, ki slovijo po naravnih lepotah. Soteske skrivajo neokrnjene tolmune in izjemne slapove.

Soteskanje v Grmečici slovi kot precej pustolovsko doživetje ter se zato priporoča predvsem udeležencem s predhodnimi izkušnjami. Za premagovanje visokih slapov se uporablja vrvna tehnika, najbolj pogumni pa lahko tudi skočijo čez 8 m visok slap ter se okopajo v prečudovitem naravnem tolmunu. Soteskanje v soteski Jerečice vključuje veliko naravnih toboganov in spustov. Na posameznih odsekih se uporabi tudi vrv za spuščanje po slapovih. Soteska je za obisk primerna tudi ob deževnih dneh, saj pretok vode ni velik.

Na soteskanje oz. canyoning vas spremljajo izkušeni vodniki, ki vam tudi priskrbijo ustrezno opremo.

Hydrospeed - rečni bob
Nekateri uvrščajo hydrospeed med najbolj adrenalinske vodne aktivnosti, ki jih lahko doživite na rekah kot je Sava Bohinjka. Ko se spuščate po reki, je med vami in reko le majhen rečni bob. S plavutkami na nogah držite smer in premagujete brzice in tako doživljate reko na najdrznejši način.

Spust se začne v soteski pod jezom, na pol poti med Bohinjem in Bledom, in konča pod Bohinjsko Belo. Dolžina odseka meri 5 km, težavnostna stopnja reke pa je 2-4. Premagovanje brzic traja približno uro in pol, za celotno izvedbo spusta pa potrebujete štiri do pet ur.