SMUČANJE

Alpsko smučanje

Penzion Resje se nahaja le 8 km od smučišča Soriška planina, kar je najbližje, če se tja odpravljate iz Bohinjske doline. V neposredni okolici se nahajajo še tri smučišča in sicer Vogel, Pokljuka in Senožeta. Soriška planina je manjše, a zanimivo smučišče, ki se razteza na nadmorski višini od 1287 m do 1550 m. V lepem vremenu se bo pred vami odprl razgled na Julijske Alpe. Smučišča so namenjena tako smučarjem začetnikom kot rekreativnim smučarjem in tekmovalcem, ki jih pričakuje veleslalomska proga. Vsi pa lahko svojo hitrost izmerijo na posebej za to postavljeni progi. Najštevilnejši obiskovalci so družine, planina pa je znana tudi po svojem tekmovalnem poligonu. Smučišče ima slalomsko, veleslalomsko in smuk progo. Dobrodošli so tudi deskarji, sankači in ljubitelji teka na smučeh.

Vogel je eno redkih smučišč, kjer se smučate na naravnem snegu do sredine aprila. Ker je sestavni del prve gorske pregrade nad Jadranskim morjem, zapade tam bistveno več snega kot na enakih nadmorskih višinah drugje v Alpah. Visokogorski ambient in izjemni razgledi na okolico — smučišče leži nacionalnem parku nad Bohinjskim jezerom — dajejo Voglu še poseben čar. Toda veličastnemu okolju navkljub ni zelo zahtevno smučišče. Obilica sonca, izjemne panorame, lepe in urejene smučarske proge so kot nalašč za tiste, ki jim smučanje prinaša najlepše trenutke. Mojstre vijuganja pa ob lepem vremenu in ustreznih razmerah navdušujejo možnosti smuke tudi zunaj označenih prog.

Pri nas lahko kupite smučarske karte za smučišče Soriška planina in smučišče Senožeta za kar 10% nižjo ceno.

Cenik smučarskih vozovnic na Voglu, Senožetih ter Soriški planini najdete na dnu te strani.

Turna smuka

Bohinjske gore nudijo tudi odlične možnosti za turno smuko. Sezona ob dobrih snežnih razmerah traja od vse od decembra pa do maja. V Spodnjih Bohinjskih gorah kot najlepša slovi turna smuka z Rodice. Komna kot turno smučarski paradiž uživa sloves tako doma kot po svetu. Kot najznamenitejša in najdaljša turna smuka v celih Julijskih Alpah velja smuka s Kanjavca v Staro Fužino, ki ima dobrih 2000 m višinske razlike in je dolga 15 km. Zelo zanimivo Bohinjsko izhodišče za turno smuko je tudi Pokljuka.

Tek na smučeh

Najlepši tereni za tek na smučeh so na Dobravi med Bohinjsko Bistrico in Ribčevim Lazom. Tekaške proge so v zimskem času urejene na Soriški planini, Voglu in Pokljuki, kjer so proge speljane po tihih gozdovih in čez obsežne visokogorske pašnike. Biatlon center na Pokljuki na Rudnem polju vsako leto prireja tekme v svetovnem pokalu. Ko sneg pobeli tudi doline, so v bližini mnogih turističnih krajev na voljo steze za smučarje tekače. Številne so speljane po slikovitih jasah ali pravljičnih belih gozdovih, njihova uporaba pa je brezplačna.

Deskanje na snegu

Na vseh slovenskih smučiščih ste dobrodošli tudi deskarji na snegu. Užitke in povečane stopnje adrenalina pri izvajanju prostega sloga lahko deskarji med drugim okusijo na Voglu . Za začetnike in vse tiste, ki so že bolj izkušeni v tem privlačnem športu, poskrbijo ustrezno usposobljeni učitelji deskanja na snegu. Šole deskanja so del smučarskih šol.
 
DRSANJE
 
Drsanje po zaledenelem Bohinjskem jezeru
 
 Drsanje je seveda daleč najlepše in najbolj vznemirljivo na Bohinjskem jezeru. Vendar pa pogoji za zamrznitev jezera niso vsako leto dovolj ugodni. Na jezeru drsate in se sprehajate na lastno odgovornost. Priporočamo izredno pazljivost!
 
Umetno drsališče Bohinjska Bistrica

Brezplačno drsališče Bohinjska Bistrica je pokrito in kot tako tudi najbolj odporno za vremenske spremembe. Nudi najbolj osnovno gostinsko ponudbo in možnost izposoje drsalk.

Umetno drsališče Pod skalco

Umetno drsališče v Ribčevem Lazu Pod Skalco je brezplačno. Na drsališču je poskrbljeno za osnovno gostinsko ponudbo, ponujajo tudi možnost izposoje drsalk.

Umetno drsališče v Športnem centru Senožeta

Brezplačno umetno drsališče v Športnem centru Senožeta je odlično dopolnilo drugim zimskih aktivnostim na tem območju. Poskrbljeno je  za osnovno gostinsko ponudbo, drsalk pa ne izposojajo.