Bohinj je raj v malem, sestavlja pa ga 24 lepih vasi. Tu lahko raziskujete njegove lepote s kolesom, kanujem, padalom, smučkami ali pa peš. Torej je Bohinj zanimiv tako za manj željne adrenalina kot tudi za tiste, ki si ta raj želijo doživeti na malo drugačen način. Te želje vam pomagamo uresničiti.

Bohinjske gore in Dolina Sedmerih triglavskih jezer je svet popolnosti, ki ga ne sme zamuditi noben resen pohodnik. Na željo vam priskrbimo tudi vodnika, ki vas bo varno spremljal na vaših novih poteh.

 Kar 66 odstotkov ozemlja občine Bohinj leži v območju Triglavskega narodnega parka in kar 84 odstotkov površine občine je zavarovano v okviru Nature 2000. Celotna Bohinjska kotlina je dolga 20 km in široka največ 5 km.

Vas zanima kako je nastalo ime Bohinj? O tem govori naslednja legenda: 

Bog je ljudem svet delil. Vse je že razdelil, a tam ob strani je stalo še nekaj ljudi. Pozabil je nanje, ker se niso nič prerivali in oglašali. So se mu pa zasmilili, ker so bili tako potrpežljivi in skromni. Jim je pa od svojega odstopil najlepši svet, zato se pa zdaj Bohinj imenuje. Bohinj pride od Boga, ker Bohinjci Bogu rečemo Boh (Bohinjske pravljice, Marija Cvetek).